Quesadilla med kyckling och Muhammara dip

Detta är det perfekta receptet att tillaga på din OFYR Tabl’O. Oerhört färgglatt och helt utsökt smak. Nedan hittar du både ingredienser och tillvägagångssätt för detta utsökta recept.

Guacamole:

Skala och tärna dina avokador. Krydda med salt och peppar. Pressa lime- eller citronjuice på dem och krossa med antingen gaffel eller i hushållsmixer.

Muhammara dip:

Blanda skalad vitlök med rostad paprika, valnötter och tomatpuré. Mal ihop paprikapulver, spiskummin och granatäpplesirap. Blanda sedan ingredienserna i hushållsmixer och häll till olja tills dipen får en len konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Förbered din kyckling quesadilla:

Stek kycklingen. Strimla paprika, schalottenlök och chili till en fin julienne. Skär rödbetstortillas till cirklar på ca. 12 cm i diameter. Skiva kycklingen när den är färdiglagad. Bred guacamole på dina tortillawraps och strö krossad cheddarost ovanpå. Lägg därefter på kyckling, grönsaker och majs ovan. Krydda med salt och peppar. Vik ihop och stek bägge sidor på din Tabl’O. Servera med Muhammara-dipen i egen skål.

Bon Appétit!

Detta är det perfekta receptet att tillaga på din OFYR Tabl’O. Färgerna är perfekta och smaken är ännu bättre. Nedanför hittar du både ingredienserna och tillagningsmetoden för detta utsökta recept.

Guacamole:

Skala och tärna dina avokador. Krydda med salt och peppar. Pressa lime eller citronjuice över dem och krossa antingen med gaffel eller i en hushållsmixer.

Muhammara dip:

Skala vitlök och blanda samman med rostad paprika, valnötter och tomatpuré. Mal ihop paprikapulver, spiskummin och granatäpplesirap. Blanda sedan ingredienserna i en mixer och häll till olja tills dipen har len textur. Smaka av med salt och peppar.

Förbered din kyckling quesadilla:

Stek kycklingen. Strimla paprika, schalottenlök och chili till tunna stavar. Skär till rödbetstortillas i cirklar med ca. 12 cm i diameter. Skiva den tillagade kycklingen. Bred guacamole på dina tortillas och strö över krossad cheddarost. Lägg på kyckling, grönsaker och majs. Krydda med salt och peppar. Vik ihop och stek på båda sidorna på din Tabl’O. Servera med Muhammara dip i egen skål.

Bli en OFYR-kock

72 goda recept speciellt framtagna för matlagning på Ofyren

Populära OFYR tillbehör
Bläddra

Fler recept

Fattiga riddare 4 port

Blåmusslor med vitlöksbröd 8 portioner

Fläskkarré på spett 10 port

Quesadilla med kyckling och Muhammara dip