FAQ

Vad är ECTA?

ECTA AB är bolaget som bl.a. är generalagent för varumärket OFYR i Sverige, läs mer under ”om oss”. Plattformen för försäljning är webshopen ecta.nu där målet är att bygga upp ett komplett sortiment i segmentet Outdoor Cooking. Vi har även några utvalda samarbetspartners runt om i Sverige som arbetar med och visar upp våra produkter med samma engagemang som oss, se vilka och vart här.

Vad är OFYR?

En Holländsk produktserie som innefattar ett brett sortiment högkvalitativa, specialdesignade enheter för matlagning och grillning utomhus samt möbler i samma stil. Även en hel del passande smarta tillbehör som underlättar och gör OFYR till ett komplett utomhuskök.

Varför ska jag välja OFYR?

Först och främst blir matlagningen mycket mer social än traditionell grillning, elden blir som en magnet som samlar gästerna eller familjen.

Den rustika och unika designen smyckar vilken trädgård som helst och står ute året om. Vare sig du vill laga mat eller bara tända upp en härlig välkomsteld.

Minimalt underhåll gör det roligare och enklare att använda.

Variationen på matlagningstekniker med stekning, kokning, wokning, grillning och glödbakning gör att man kan använda den hur ofta som helst.

Kan man bygga ett helt utomhuskök med OFYR-produkter?

Det går alldeles utmärkt. Med utgångspunkt i vilken OFYR som passar bäst för just dig finns sedan allt ifrån arbetsbord, vedförvaring, bänkar och tillbehör. Allt för att du ska kunna få både det snyggaste och mest användarvänliga uteköket.

Vilken OFYR-modell ska jag välja?

Den OFYR som säljer mest är OFYR Classic Storage (med vedförvaring)

Det är även många som väljer OFYR Classic tillsammans med ett Butcher Block (arbetsbord med vedförvaring) så att man har arbets- och avställningsyta i samma härliga OFYR-design.

För de som gillar att ha allting i en enhet är det OFYR Classic Island som gäller. Både OFYR, arbetsbord och vedförvaring i samma möbel.

Det är rost på min OFYR, varför?

Basen och konen är tillverkade av 3 mm tjockt cortenstål. Cortenstål är en stållegering där det bildas ytrost som ger ett skydd mot genomrostning. Det ger också en unik patina som lätt blir trädgårdens ögonsten.

Stekhällen är gjord av 12 mm kolstål. Detta ger väldigt goda stekegenskaper och underhåller man den har man en yta som bara blir bättre och bättre med tiden. Använder man hällen utan att skrapa rent och olja in kan det bildas ytrost som lätt avhjälps genom att man tänder OFYRen, skrapar rent och oljar in, se instruktionsfilm.

Hur använder jag min OFYR?

Det är väldigt enkelt att laga mat med OFYR. Tänd upp en eld, vänta till hällen blivit varm och tillaga. Med tillbehören som wok, grillgaller och andra tillbehör så finns det ju även fler tillagningssätt.

Vi har flera olika receptfilmer på vår OFYR-kanal på YouTube. Får du inte redan vårt nyhetsbrev med tips och trix anmäl dig här.

Kan mina OFYR-produkter stå ute året om?

Absolut, det är tanken. Det enda man bör ta in under vinterhalvåret är träskivan som finns till vissa av OFYR-produkterna. Se till att stekhällen är inoljad under perioder då den inte används. Se underhållsanvisning som medföljer.

Jag behöver inspiration och recepttips för OFYR?

Om du köpt en OFYR kommer du automatiskt att få recepttips/filmer som gör att du kan få ut så mycket som möjligt av din OFYR. Följ oss gärna på #ofyrsverige på sociala medier där vi fortlöpande lägger upp intressanta nyheter och aktuell information. Även om du inte har en OFYR än kan du anmäla dig till vår VIP-lista på ecta.nu för att få löpande uppdateringar.