ECTA AB

ECTA AB startades och nu har vi en organisation med engagerade medarbetare som verkligen “brinner” för OFYR®. ECTA AB är i dag en del av Gulleberg & Jansson koncernen. Genom vårt kontaktnät i restaurangbranschen har vi lyckats bygga upp en otroligt stark OFYR familj – community. Vi har återförsäljare och ambassadörer som förutom att sprida sin entusiasm för OFYR® även ger oss idéer till nya passande OFYRtillbehör

HISTORIEN

Hans Goosen, innovatör från Holland, kom under 2013 på den revolutionerande idén bakom OFYR®. Tillsammans med affärsmannen och fabrikören, Peter Tourne, finslipade han på design och produktionstekniken. När det arbetet var klart började nästa steg, att visa upp designen och dess funktionalitet på mässor i Europa. De flesta blir förälskade vid sitt första möte med OFYR®. Det har resulterat i att Art of Outdoor cooking har blivit ett nytt begrepp och idag ingår även möbler och tillbehör med samma robusta design. Nu finns OFYR® etablerat i över 40 länder och med en fantastisk community av OFYRägare, som växer så det knakar.

Per Fritzell, grundare av Perfecta Restaurang och Storkök, blev direkt stormförtjust när han fick ett tips av en gammal kollega i branschen, Lars Hedlund. Lars hade sett OFYR® på en mässa i Belgien och tänkte att denna produkt borde passa Per. Han hade rätt, Per kände direkt att OFYR® kommer svenskarna att älska vid första ögonkastet, precis som han gjorde. Som den visionär han är såg han att det här ett helt nytt sätt att umgås och laga mat på utomhus, man är tillsammans istället för att en står vid grillen och andra i köket.

Mässan, Gastro Nord 2016, blev första tillfället där OFYR® visades upp för en större publik i Sverige. Det blev en dundersuccé, med i princip full monter alla dagar. På fyra dagar såldes den beräknade kvartalsförsäljningen! Vi började då diskutera att OFYR® förmodligen förtjänar att drivas som ett eget företag och inte bara som en produkt.