Matlagningsmetoder

Att laga mat med OFYR är väldigt enkelt och variationsfyllt. OFYRs multifunktionella redskap gör det möjligt att laga mat på många olika vis. Låt dig inspireras av våra exempel.

Hur du använder OFYRs Rotisserie set

I denna video förklarar vi hur du använder din OFYR Rotisserie Set 100 med din matlagningsenhet från OFYR.

För den sanna grillfantasten är stekspettet A och O. Det finns inget bättre än att laga en rejäl bit fågel och rött kött på spett ovanför elden.

Den här uppsättningen erbjuds till OFYR 85 och 100.

Hur du använder OFYRs Pizzaugn

I denna video går vi igenom hur din OFYR Pizzaugn används med din matlagningsenhet från OFYR.

Brinner du för det Italienska köket är en äkta pizzaugn ett ”måste”. OFYRs Pizzaugn består av en dubbelsidig gjutjärnsplatta, en pizzasten placerad ovanpå gjutjärnsplattan och en dubbel stålkåpa, vars utsida roterar runt insidan, samt en pizzaspade.

Pizzaugnen går att använda med OFYR 85 och 100.

 

Hur du använder OFYRs gjutjärnstillbehör

I denna video förklarar vi hur du använder OFYRs gjutjärnstillbehör på din OFYR Tabl’O.

Den här uppsättningen omvandlar OFYR Tabl’O till en fullt komplett enhet för matlagning utomhus. Uppsättningen består av en snygg gjutjärnspanna med ett 21 cm brett lock, en grillhållare av gjutjärn med löst grillgaller (också av gjutjärn) som passar plattan perfekt samt 4 stekspadar i trä som du använder för att skrapa plattan ren.

Utnyttja temperaturzonerna

När de första vedklabbarna har tagit eld ordentligt sprider du den brinnande askan och kolen jämnt utmed stekplattans kant. Stekplattan når uppemot 300˚C nära mitten och runt 200˚C på ytterkanten beroende på väder och temperatur utomhus.

Genom att flytta runt elden från ena sidan till den andra åstadkommer du varmare och kallare zoner utmed plattan. På så vis kan du använda ena sidan för att hålla maten varm samtidigt som du fortsätter grilla på den andra.

Utöver det är våra cederträplankor perfekta för att reglera värmen. Dessa låter dig mer eller mindre halvera temperaturen, lämpligt för slökokning och/eller för att hålla maten varm.

Hur du använder OFYRs grilltillbehör

Vårt robusta tvådelade grillgaller passar perfekt när du vill tillaga större stycken kött på din matlagningsenhet från OFYR. Placera gallret med ställningen (för modellerna 85, 100 och XL) rakt ovanför lågorna för att ge maten en kolgrillad smak.

Omvandla din OFYR 100 eller XL till en Brasiliansk churrasco-grill med vår uppsättning Brasilianska grillredskap. Grillspetten med trähandtag låter dig tillaga kött, fisk och grönsaker i lägre takt rakt över elden.

OFYR Horizontal Skewers Set består av tre grillspett (för modellerna 85, 100 och XL) i rostfritt stål med trähandtag och är framtagen för den äkta grillfantasten. Med grillstället monterat på din OFYR-grill får du precis rätt avstånd från elden för att tillaga kött och grönsaker till perfektion.

Välj rätt olja

Olja är en väsentlig del av matlagning. När du grillar med OFYR bör du använda vegetabilisk olja. De första gångerna du använder din OFYR föreslår vi olivolja då det ger stekplattan en fin mörk nyans. Senare blir det ännu bättre med olja som har högre förbränningsgrad t.ex. jordnötsolja. Vår oljekanna är användarvänlig och gör det busenkelt att mäta upp den perfekta mängden olja för att uppnå bästa resultat.

Utforska OFYRs mångsidighet

Lär dig mer om alla matvaror och rätter du kan laga på din OFYR och utforska näst intill oändliga möjligheter.

 

Våra recept

 

Relaterade sidor