Efter grillning

En av de största fördelarna med en OFYR är hur enkelt det är att rengöra matlagningsenheten. Vårt koncept är simpla och funktionella redskap. Följande steg hjälper dig bevara dina redskaps kvalitet i många år.

Så här släcker du elden

Det bästa är att låta elden dö ut på egen hand. För säkerhets skull kan du använda vår Snuffer. Observera dock att elden dör ut väldigt långsamt även med en Snuffer då elden fortfarande har tillgång till syre. Täcker du elden under en längre tid leder det till rökbildning. När du sedan lyfter bort locket kan den plötsliga syretillgången resultera i oväntade och stora lågor. Överbliven aska och kol täcks fördelaktigt med en Snuffer för att motverka att askan blåses ut.

Avlägsna alltid askan

Lämna aldrig blöt aska eller blad i din OFYR.

Så lagrar du blocken

De keramiska blocken klarar sig utomhus året runt. Träblocken ska däremot förvaras inomhus i ett utrymme med låg luftfuktighet.

Så här rengör du stekplattan

Stekplattan rengörs enklast medan den fortfarande är varm. När du har lagat färdigt maten är det viktigt skrapa bort alla rester med hjälp av grillspaden. Skvätt plattan med olja och skrapa av än en gång. Svåra matrester tas bort med hjälp av iskuber eller kolsyrat vatten. Stryk slutligen på ett sista lager olja för att skydda stekplattans yta mot korrosion.

Relaterade sidor