Underhåll

Våra produkter håller hög kvalitet och är byggda i de bästa materialen. De slitstarka och hållbara redskapen kräver minimalt underhåll.

Montering och underhåll av dina träinsatser från OFYR

I denna video lär du dig att montera samt underhålla dina träinsatser i matlagningsenheter från OFYR.

Dessa vackert ytbehandlade insatser i teak förvandlar din enhets förvaringsutrymme till ett fullfjädrat öppet eller stängt skåp för allmän förvaring. De sätter även pricken över I:et rent utseendemässigt.

Så underhåller du dina träredskap från OFYR

Då trä är ett naturmaterial finns en viss risk för missfärgning och förvrängning över tid. För att bevara redskapens kvalitet kan du med fördel behandla dem med olja. Se till att förvara alla dina träredskap i torrt utrymme inomhus med så låg luftfuktighet som möjligt.

Så underhåller du din OFYR-grill

I denna video visar vi hur du underhåller dina träprodukter till matlagningsenheter från OFYR.

Så underhåller du din OFYR PRO

OFYR PRO är ett bra val vare sig du lagar mat på fritiden eller arbetar som proffskock. Med PRO-seriens hjul och handtag flyttar du enkelt på matlagningsenheten. PRO serien har även en bredare bas vilket ger ökad stabilitet, medan stekplattan erhåller standardstorlek på 100 cm i diameter. Det ger dig möjlighet att laga mat för uppemot 10-16 personer samtidigt.

Så underhåller du redskap med svart beläggning

Trots att beläggningen på våra matlagningsenheter i Black-serien är slitstark finns det alltid en risk att det kan uppstå repor. Därför inkluderar vi alltid en flaska ”touch up”-spray för att reparera småskador i beläggningen.

Så underhåller du stekplattan

Då stekplattan är tillverkad i svart stål kan det uppstå korrosion ifall inte tillräckligt med olja sugs in i materialet. När oljan väl har lagt sig uppstår minimala mängder korrosion över tid. Ifall stekplattan inte används över en längre tid råder vi dig att smörja stekplattan förebyggande med olja var 15-30:e dag. Att oljebehandla en kall stekplatta är inte särskilt effektivt, så vi rekommenderar alternativt att du använder en sprayflaska med beläggning.

Så underhåller du enheter av cortenstål

Oljestänk kan lämna fläckar efter sig på enhetens bas. På enheter gjorda tillverkade i cortenstål kan inte dessa fläckar tvättas bort. Däremot kan du oljebehandla hela basen med en kökshandduk så att cortenstålet får en jämn och mörkare färg. Förekommer regn kan smått oljigt vatten rinna nedför enhetens bas vilket kan lämna permanenta fläckar efter sig på sten- och träytor.

Så underhåller du en kon tillverkad i cortenstål

Förebygg tilltäppning av konen genom att avlägsna askan efter varje användning. Om blöt aska ligger kvar i konen alltför länge eller om OFYR-enheten befinner sig i ett väldigt fuktigt eller salt klimat kan det bildas stålspån på både insidan och utsidan av koner tillverkade i cortenstål. Dessa tas enkelt bort med stekspade.

Så här underhåller du enheter av betong

Betongbasen vaxbehandlas under tillverkning för att uppnå en glansig yta. Väder och solljus kan leda till att glansen försvinner med tiden. Därför inkluderar vi extra vax för att återställa glansen med alla matlagningsenheter i OFYR Concrete-serien.

Så underhåller du dina Snuffers och lock

Väder och solljus kan leda till missfärgningar i beläggningen. Du undviker enklast detta genom att behandla dina Snuffers och lock med vax då och då. Träknoppen bör också behandlas med vax för att hindra uttorkning. Har missfärgning uppstått i locket kan du behandla det med putsmedel för spis.

Vid regn samlas vatten på Snuffers och lock. Avlägsna då vattnet för att undvika och förebygga eventuell korrosion.

Vi avråder starkt från att ställa din Snuffer 85, 100, XL eller locken till 85 och 100 på sidan på hårda underlag.

Relaterade sidor