Tartelette med aubergine och lax

topshot-tarlet-eggplant

Blanda pistagenötter, sesamfrön, timjan, curry, ras el hanout och salt till en gomasio (det japanska kökets motsvarighet till salt och peppar) i en hushÄllsmixer. Stek aubergineskivorna pÄ bÀgge sidor i sesamolja tills de tar fÀrg. LÀgg mozzarella och strö gomasion pÄ skivorna. LÀgg dÀrefter pÄ basilikablad och rökt lax. RÀtten Àr redo att serveras sÄ fort mozzarellan har smÀlt.


Ingredienser

  • 8 aubergineskivor (1 cm breda)
  • 8 mozzarellaskivor
  • 16 basilikablad
  • 2-3 skivor rökt lax
  • 2 msk rostade pistagenötter
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk finhackad timjan
  • 1 tsk Madras curry
  • 2 tsk ras el hanout (Marockansk kryddmix)
  • 1 tsk salt
  • Sesamolj