Tartelette med aubergine och lax

topshot-tarlet-eggplant

Blanda pistagenötter, sesamfrön, timjan, curry, ras el hanout och salt till en gomasio (det japanska kökets motsvarighet till salt och peppar) i en hushållsmixer. Stek aubergineskivorna på bägge sidor i sesamolja tills de tar färg. Lägg mozzarella och strö gomasion på skivorna. Lägg därefter på basilikablad och rökt lax. Rätten är redo att serveras så fort mozzarellan har smält.


Ingredienser

  • 8 aubergineskivor (1 cm breda)
  • 8 mozzarellaskivor
  • 16 basilikablad
  • 2-3 skivor rökt lax
  • 2 msk rostade pistagenötter
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk finhackad timjan
  • 1 tsk Madras curry
  • 2 tsk ras el hanout (Marockansk kryddmix)
  • 1 tsk salt
  • Sesamolj