Rostade grönsaker med oriental dip

topshot-recipe-tablo-roasted-veggies

Hacka grönsakerna till olika stora bitar. Fördela dem över stekplattan pĂ„ din Tabl’O och hĂ€ll pĂ„ en stĂ€nk olivolja. Stek grönsaksbitarna i 6 minuter och vĂ€nd dem regelbundet. Krydda med en nypa ras el hanout, salt och peppar.

Dippen skapar du genom att blanda soltorkade tomater, olivolja, vitlök och rivet citronskal med 2 msk yoghurt i en hushÄllsmixer. SmaksÀtt dippen med resterande ras el hanout och salt. Grovhacka och strö kÀrn- och fröblandningen pÄ grönsakerna. Servera med dippen i egen skÄl.


Ingredienser:

  • 500 g blandade grönsaker (t.ex. BlomkĂ„l, selleri, morötter, paprika)
  • Rostad kĂ€rn- och fröblandning (t.ex. solrosfrön, pinjenötter, sesamfrön, pumpafrön, chiafrön)
  • 2 tsk ras el hanout (marockansk kryddmix)
  • 150 g soltorkade tomater
  • 2 msk yoghurt med hög fetthalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet citronskal
  • 2 msk olivolja