Rostade grönsaker med oriental dip

topshot-recipe-tablo-roasted-veggies

Hacka grönsakerna till olika stora bitar. Fördela dem över stekplattan på din Tabl’O och häll på en stänk olivolja. Stek grönsaksbitarna i 6 minuter och vänd dem regelbundet. Krydda med en nypa ras el hanout, salt och peppar.

Dippen skapar du genom att blanda soltorkade tomater, olivolja, vitlök och rivet citronskal med 2 msk yoghurt i en hushållsmixer. Smaksätt dippen med resterande ras el hanout och salt. Grovhacka och strö kärn- och fröblandningen på grönsakerna. Servera med dippen i egen skål.


Ingredienser:

  • 500 g blandade grönsaker (t.ex. Blomkål, selleri, morötter, paprika)
  • Rostad kärn- och fröblandning (t.ex. solrosfrön, pinjenötter, sesamfrön, pumpafrön, chiafrön)
  • 2 tsk ras el hanout (marockansk kryddmix)
  • 150 g soltorkade tomater
  • 2 msk yoghurt med hög fetthalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet citronskal
  • 2 msk olivolja