Recept ·
Rostade grönsaker med oriental dip
Hacka grönsakerna till olika stora bitar. Fördela dem över stekplattan på din Tabl’O och häll på en stänk olivolja. Stek grönsaksbitarna i 6 minuter och vänd dem regelbundet. Krydda med en nypa ras el hanout, salt och peppar.
Dippen skapar du genom att blanda soltorkade tomater, olivolja, vitlök och rivet citronskal med 2 msk yoghurt i en hushållsmixer. Smaksätt dippen med resterande ras el hanout och salt. Grovhacka och strö kärn- och fröblandningen på grönsakerna. Servera med dippen i egen skål.
Ingredienser:
- 500 g blandade grönsaker (t.ex. Blomkål, selleri, morötter, paprika)
- Rostad kärn- och fröblandning (t.ex. solrosfrön, pinjenötter, sesamfrön, pumpafrön, chiafrön)
- 2 tsk ras el hanout (marockansk kryddmix)
- 150 g soltorkade tomater
- 2 msk yoghurt med hög fetthalt
- 1 vitlöksklyfta
- Rivet citronskal
- 2 msk olivolja