Recept ·
Rostade grönsaker med oriental dip
Hacka grönsakerna till olika stora bitar. Fördela dem över stekplattan pĂ„ din TablâO och hĂ€ll pĂ„ en stĂ€nk olivolja. Stek grönsaksbitarna i 6 minuter och vĂ€nd dem regelbundet. Krydda med en nypa ras el hanout, salt och peppar.
Dippen skapar du genom att blanda soltorkade tomater, olivolja, vitlök och rivet citronskal med 2 msk yoghurt i en hushÄllsmixer. SmaksÀtt dippen med resterande ras el hanout och salt. Grovhacka och strö kÀrn- och fröblandningen pÄ grönsakerna. Servera med dippen i egen skÄl.
Ingredienser:
- 500 g blandade grönsaker (t.ex. BlomkÄl, selleri, morötter, paprika)
- Rostad kÀrn- och fröblandning (t.ex. solrosfrön, pinjenötter, sesamfrön, pumpafrön, chiafrön)
- 2 tsk ras el hanout (marockansk kryddmix)
- 150 g soltorkade tomater
- 2 msk yoghurt med hög fetthalt
- 1 vitlöksklyfta
- Rivet citronskal
- 2 msk olivolja