RĂ„ och rostad majrova

Ontwerp_zonder_titel_24__3

Linda in en av majrovorna i dess blad och placera pÄ din OFYR-grill. LÄt steka i 30 minuter.

SkÀr den andra majrovan till en remsa med hjÀlp av ett japanskt mandolinjÀrn under tiden. Blanda samman soja och fisksÄs. Pensla dÀrefter majroveremsan med en del av blandningen.

Rulla ut remsan och skÀr den i tvÄ delar. LÀgg Ät sidan tills vidare. 

Ta bort den andra majrovan frÄn grillen och skÀr loss samt hacka bladen. Skiva majrovan och lÀgg tillbaka den pÄ OFYR-grillens platta tills skivorna tar fÀrg. 

Gör en pesto av de hackade majrovebladen och resten av soja- och fisksÄsblandningen med hjÀlp av en mortel. LÀgg till örter.

SmÀlt smöret i uppvÀrmd kimchisaft för att skapa en lakto-fermenterad sÄs. Vispa tills sÄsen emulgeras. Krydda sÄsen. SkÀr av en bit rostad majrova och lÄt den suga in sÄsen.

SkvÀtt lite olja pÄ spisplattan och rosta sparrisen samt dagliljebladen. Krydda med salt och peppar. LÀgg Ät sidan.

Rulla ut en del av majroveremsan pÄ tallriken. BehÄll den andra delen ihoprullad likt en ros. HÀll över peston. Fördela sparrisen och dagliljebladen runt om tallriken. Placera nÄgra aromatiska groddar ovanpÄ. HÀll sÄs i mitten av tallriken.


Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora majrovor med blad
  • 20 dagliljeblad
  • En tesked soja
  • Halv tesked fisksĂ„s
  • 4 vita sparrisar
  • 200 g kimchisaft
  • 120 g smör
  • Salt och peppar
  Garnering: SÀsongens örter