Rå och rostad majrova

Ontwerp_zonder_titel_24__3

Linda in en av majrovorna i dess blad och placera på din OFYR-grill. Låt steka i 30 minuter.

Skär den andra majrovan till en remsa med hjälp av ett japanskt mandolinjärn under tiden. Blanda samman soja och fisksås. Pensla därefter majroveremsan med en del av blandningen.

Rulla ut remsan och skär den i två delar. Lägg åt sidan tills vidare. 

Ta bort den andra majrovan från grillen och skär loss samt hacka bladen. Skiva majrovan och lägg tillbaka den på OFYR-grillens platta tills skivorna tar färg. 

Gör en pesto av de hackade majrovebladen och resten av soja- och fisksåsblandningen med hjälp av en mortel. Lägg till örter.

Smält smöret i uppvärmd kimchisaft för att skapa en lakto-fermenterad sås. Vispa tills såsen emulgeras. Krydda såsen. Skär av en bit rostad majrova och låt den suga in såsen.

Skvätt lite olja på spisplattan och rosta sparrisen samt dagliljebladen. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.

Rulla ut en del av majroveremsan på tallriken. Behåll den andra delen ihoprullad likt en ros. Häll över peston. Fördela sparrisen och dagliljebladen runt om tallriken. Placera några aromatiska groddar ovanpå. Häll sås i mitten av tallriken.


Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora majrovor med blad
  • 20 dagliljeblad
  • En tesked soja
  • Halv tesked fisksås
  • 4 vita sparrisar
  • 200 g kimchisaft
  • 120 g smör
  • Salt och peppar
  Garnering: Säsongens örter