Recept ·
Musslor i krämigt tomatsmör

Blanda smöret med resterande ingredienser förutom musslorna. Koka upp 1 dl vatten i en stor gryta. Lägg i musslorna med grytlocket på och koka dem tills de öppnas. Häll ur vattnet och häll sedan över musslorna i skål så att de svalnar av snabbare. Avlägsna och täck skalet med en tesked tomatsmör. Värm sedan på stekplatta tills smöret smälter.
Ingredienser:
- 1 kg musslor
- 200 g smör
- 1 stor tomat, urkärnad samt tärningshackad
- 1 stor schalottenlök, strimlad
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk färsk persilja
- 15 Gräslöksblad, finhackade
- 1 msk koncentrerad tomatpuré
- Rivet citronskal från en halv citron
- Valfria tillägg: finhackad chorizo, fänkålsfrön och rökt paprikapulver