Recept ·
Musslor i krÀmigt tomatsmör
Blanda smöret med resterande ingredienser förutom musslorna. Koka upp 1 dl vatten i en stor gryta. LÀgg i musslorna med grytlocket pÄ och koka dem tills de öppnas. HÀll ur vattnet och hÀll sedan över musslorna i skÄl sÄ att de svalnar av snabbare. AvlÀgsna och tÀck skalet med en tesked tomatsmör. VÀrm sedan pÄ stekplatta tills smöret smÀlter.
Ingredienser:
- 1 kg musslor
- 200 g smör
- 1 stor tomat, urkÀrnad samt tÀrningshackad
- 1 stor schalottenlök, strimlad
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk fÀrsk persilja
- 15 GrÀslöksblad, finhackade
- 1 msk koncentrerad tomatpuré
- Rivet citronskal frÄn en halv citron
- Valfria tillÀgg: finhackad chorizo, fÀnkÄlsfrön och rökt paprikapulver