Musslor i krÀmigt tomatsmör

Musslor i krÀmigt tomatsmör

Blanda smöret med resterande ingredienser förutom musslorna. Koka upp 1 dl vatten i en stor gryta. LÀgg i musslorna med grytlocket pÄ och koka dem tills de öppnas. HÀll ur vattnet och hÀll sedan över musslorna i skÄl sÄ att de svalnar av snabbare. AvlÀgsna och tÀck skalet med en tesked tomatsmör. VÀrm sedan pÄ stekplatta tills smöret smÀlter.


Ingredienser:

  • 1 kg musslor
  • 200 g smör
  • 1 stor tomat, urkĂ€rnad samt tĂ€rningshackad
  • 1 stor schalottenlök, strimlad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk fĂ€rsk persilja
  • 15 GrĂ€slöksblad, finhackade
  • 1 msk koncentrerad tomatpurĂ©
  • Rivet citronskal frĂ„n en halv citron
  • Valfria tillĂ€gg: finhackad chorizo, fĂ€nkĂ„lsfrön och rökt paprikapulver