Musslor i krämigt tomatsmör

Musslor i krämigt tomatsmör

Blanda smöret med resterande ingredienser förutom musslorna. Koka upp 1 dl vatten i en stor gryta. Lägg i musslorna med grytlocket på och koka dem tills de öppnas. Häll ur vattnet och häll sedan över musslorna i skål så att de svalnar av snabbare. Avlägsna och täck skalet med en tesked tomatsmör. Värm sedan på stekplatta tills smöret smälter.


Ingredienser:

  • 1 kg musslor
  • 200 g smör
  • 1 stor tomat, urkärnad samt tärningshackad
  • 1 stor schalottenlök, strimlad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk persilja
  • 15 Gräslöksblad, finhackade
  • 1 msk koncentrerad tomatpuré
  • Rivet citronskal från en halv citron
  • Valfria tillägg: finhackad chorizo, fänkålsfrön och rökt paprikapulver