Miso Purjolök
Garnering: Vitlöksblommor, svarta penséer, dragon, kyndel, några blad temynta.
Dela purjolökarna på längden med kniv. Tvätta rent. Obs: låt blomknoppen vara kvar så att löken inte faller isär.
Blanda mison med sake och vinäger. Pensla därefter purjolökens platta sida och stek på oljad spisplatta tills den blir välbrynt.
Förbered en gryta med purjolökens gröna delar samt resten av örterna. Placera grytan på din OFYR-grill så att det bildas ånga. Tillaga purjolöken med stängd gryta i ca. 15 minuter.
Pensla misoblandningen på grilljärnet och skrapa av den med en stekspade så fort det torkar. Detta bildar en krämig konsistens. Mal ned temyntebladen, dragon samt kyndel och blanda med den torkade mison för att göra klart din pesto.
Dekorering: Placera purjolöken med den färgade sidan upp. Strö över den torkade mison. Garnera med vitlöksblommor, penséer, dragon och aromatiska örter.
Smaka av med fingrarna.
Ingredienser
4 portioner- 4 vita purjolökar
- 50 g miso
- ca. 5 dl sake
- En msk risvinäger