Miniburgare
Förbered rödkålen dagen innan för bästa resultat: salta rödkålen och låt vila i minst 3 timmar. Skölj och låt torka. Låt sedan stå och marinera i rödvinsvinäger.
Blanda köttet med sobrasada, ägg och ströbröd samt krydda med salt och peppar. Forma till små hamburgare som är snäppet större än hamburgerbrödet då köttet krymper lite medan det steks.
Skala och hacka avokadon. Stänk med sushivinäger för att förhindra missfärgning.
Stek hamburgarna på medelhög värme på stekplattan. Toppa varje burgare med lite honung innan servering. Rosta hamburgerbrödet.
Lägg hamburgarna i brödet, rödkålen, strimlad schalottenlök och avokado. Upplev en riktig smakbomb som kombinerar syrligheten från rödkålen med avokadons fyllighet, chorizons kryddhetta och en honungssöt garnering.
Ingredienser:
- 500 g malet fläsk- och nötkött
- 250 g Sobrasada (mjuk spansk chorizo)
- 1 ägg
- 1 äggula
- 2 msk ströbröd
- 2 små strimlade schalottenlökar
- ¼ Rödkål, fint strimlad
- 50 ml rödvinsvinäger
- 2 avokador
- 3 msk sushivinäger
- Honung