Jordgubbar med Basilika och Peppar
Vad är det bästa med det här receptet? Att det inte behövs någon våg!
Stek jordgubbarna i en klick smör direkt på stekplattan och deglacera med antingen Pedro Ximenez eller annan söt och sirapsaktig sherry. Krydda rikligt med färskmalen svartpeppar. Häll jordgubbarna och den utsökta såsen i en skål.
Servera i djupa tallrikar och toppa med läcker vaniljglass samt färskt hackad basilika, rivet limeskal och svartpeppar.
Vad är det bästa med det här receptet? Att det inte behövs någon våg!
Stek jordgubbarna med lite smör direkt på stekplattan och déglacera med antingen Pedro Ximenez eller någon annan söt sirapsaktig sherry. Krydda generöst med peppar. Lägg jordgubbarna och såsen i en skål.
Servera i djup tallrik och toppa med läcker vaniljglass och färskt hackad basilika, rivet limeskal och färskmald peppar.
Ingredienser:
- Jordgubbar
- Pedro Ximenez
- Glass
- Basilika
- Lime
- Svartpeppar