Blåmusslor med vitlöksbröd 8 portioner

blåmusslor

Fräs lök, vitlök i smör i OFYR´s wokpan utan att de tar färg. Tillsätt blåmusslorna och lägg på locket (OFYR snuffer) Vänta ca 5 minuter, tillsätt vinet och reducera till hälften. Häll på syrade grädden och koka ihop. Smaka av med salt och Cayennepeppar. Lägg i de hackade örterna och servera med rostat vitlöksbröd. 


Blåmusslor med vitlöksbröd 8 portioner
  • 2kg Blåmusslor, rensade och sköljda. Ta bort de trasiga och öppna
  • 3st hackad schalottenlök
  • 3st vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 3dl torrt vitt vin
  • 5dl syrad grädde
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 50g smör