Bakad tomat med mozzarella

topshot-caprese

TvÀtta tomaterna, skÀr bort stjÀlkarna och dela dem pÄ mitten. Holka ur dem lite grann och krydda insidan med salt och peppar. Stoppa vardera tomat med 2-3 basilikablad, hÀll pÄ en stÀnk olivolja och toppa tomaterna med hÀlften av peston och smÄ bitar mozzarella eller burrata. Krydda Àn en gÄng med salt och peppar.

Stek tomaterna i ca. 10 minuter och vÀnd dem regelbundet sÄ att bÀgge sidor tillagas jÀmnt. LÀgg till resterande pesto och basilika sÄ fort osten har smÀlt eller passa pÄ att vara kreativ med annan fyllning t.ex. skinka, speck eller rökt lax.


Ingredienser:
  • 3 runda och mogna ”Coeur de Boeuf”-tomater
  • 2 bollar buffelmozzarella eller burrata
  • 6 msk pesto
  • 3 kvistar basilika
  • Olivolja