TĂ€nd Elden

TĂ€nd Elden

TÀnd din första OFYR-eld och vÀlj rÀtt ved

Stapla vedklabbarna tvÄ och tvÄ, som om du skulle bygga en timmerstuga, med barken utÄt för att minska rökbildning. NÀr elden tÀnds eller nÀr ny ved lÀggs till begrÀnsas rökbildning ytterligare med hjÀlp av vÄrt OFYR Buffadoo Set Black. Det sÀtter eld pÄ veden nÀst intill ögonblickligen.

Temperaturen utomhus Àr avgörande för hur lÄng tid det tar tills stekplattan vÀrms upp ordentligt. Det kan ta mellan 25-30 minuter under vÄr och sommar eller mellan 45-60 minuter under höst och vinter.

Det Àr viktigt att börja med en mindre eld i ca. 30 minuter för att lÄta stekplattan anpassa sig jÀmnt till vÀrmen. NÀr stekplattan Àr ordentligt uppvÀrmd skvÀtter du pÄ olivolja och brer ut med en kökshandduk sÄ att plattan tÀckts jÀmnt. Olivoljan blandas med oljan frÄn fabrikstillverkningen vilket gör det enkelt att tvÀtta bort fabriksoljan. SkvÀtt pÄ olivolja 2-3 gÄnger.

BÀsta ved att anvÀnda

Vi föredrar trÀslaget bok dÄ det bildar tjock trÀkol vid förbrÀnning. Ask fungerar ocksÄ vÀldigt bra.

LĂ€mplig storlek pĂ„ vedklabbarna Ă€r ca. 10 × 30 cm. Vi avrĂ„der frĂ„n större klabbar. Dessa tar visserligen eld fort men förbrĂ€nns oftast inte ordentligt pĂ„ grund av syrebrist inuti trĂ€et. Vi rekommenderar vĂ€ldigt torrt trĂ€ med en maximal fukthalt pĂ„ 18-20%.

För en grillkvÀll (4-5 timmar) behöver du fylla ca. tvÄ OFYR Wood Bag (ca. 50 liter st) beroende pÄ utomhustemperaturen och vÀderförhÄllanden.