Om oss

HISTORIEN

Hans Goosen, innovatör frÄn Holland, kom under 2013 pÄ den revolutionerande idén bakom OFYRŸ. Tillsammans med affÀrsmannen och fabrikören, Peter Tourne, finslipade han pÄ design och produktionstekniken. NÀr det arbetet var klart började nÀsta steg, att visa upp designen och dess funktionalitet pÄ mÀssor i Europa. De flesta blir förÀlskade vid sitt första möte med OFYRŸ. Det har resulterat i att Art of Outdoor cooking har blivit ett nytt begrepp och idag ingÄr Àven möbler och tillbehör med samma robusta design. Nu finns OFYRŸ etablerat i över 40 lÀnder och med en fantastisk community av OFYRÀgare, som vÀxer sÄ det knakar.

Per Fritzell, grundare av Perfecta Restaurang och Storkök, blev direkt stormförtjust nÀr han fick ett tips av en gammal kollega i branschen, Lars Hedlund. Lars hade sett OFYRŸ pÄ en mÀssa i Belgien och tÀnkte att denna produkt borde passa Per. Han hade rÀtt, Per kÀnde direkt att OFYRŸ kommer svenskarna att Àlska vid första ögonkastet, precis som han gjorde. Som den visionÀr han Àr sÄg han att det hÀr ett helt nytt sÀtt att umgÄs och laga mat pÄ utomhus, man Àr tillsammans istÀllet för att en stÄr vid grillen och andra i köket.

MÀssan, Gastro Nord 2016, blev första tillfÀllet dÀr OFYRŸ visades upp för en större publik i Sverige. Det blev en dundersuccé, med i princip full monter alla dagar. PÄ fyra dagar sÄldes den berÀknade kvartalsförsÀljningen! Vi började dÄ diskutera att OFYRŸ förmodligen förtjÀnar att drivas som ett eget företag och inte bara som en produkt.